Jdi na obsah Jdi na menu

Panna Cotta

28. 2. 2020

Panna Cotta

panna-cotta.jpg

INGREDIENCE:

1 ks vanilkový lusk

70g cukru

2 plátky želatiny

2 lžíce lesního ovoce 

100ml mléko

500ml smetana ke šlehání

 

POSTUP:

1.Nejprve si připravíme formičky.

2.Želatinu vložíme do hrnce,zalijeme mlékem a na mírném ohni ji rozpustíme ( nesmí se však vařit).

3.Do dalšího kastrůlku nalijeme šlehačku, přidáme dužinu z lusku do cukru a společně zamícháme.

4.Cukr přidáme ke šlehačce a za stálého míchání přivedeme k varu.Poté co ji přivedeme k varu, ztlumíme    oheň a šleháme, dokud nezhoustne.

5.Přidáme želatinu, vše prošleháme, ale hmotu už nevaříme.

6.Hmotu nalijeme do formiček a chladíme v lednici minimálně 3 hodiny.

Přeji dobrou chuť :)