Panna Cotta
28. 2. 2020
Panna Cotta
INGREDIENCE:
1 ks vanilkový lusk
70g cukru
2 plátky želatiny
2 lžíce lesního ovoce
100ml mléko
500ml smetana ke šlehání
POSTUP:
1.Nejprve si připravíme formičky.
2.Želatinu vložíme do hrnce,zalijeme mlékem a na mírném ohni ji rozpustíme ( nesmí se však vařit).
3.Do dalšího kastrůlku nalijeme šlehačku, přidáme dužinu z lusku do cukru a společně zamícháme.
4.Cukr přidáme ke šlehačce a za stálého míchání přivedeme k varu.Poté co ji přivedeme k varu, ztlumíme oheň a šleháme, dokud nezhoustne.
5.Přidáme želatinu, vše prošleháme, ale hmotu už nevaříme.
6.Hmotu nalijeme do formiček a chladíme v lednici minimálně 3 hodiny.
Přeji dobrou chuť :)