Jdi na obsah Jdi na menu

Italské tiramisu

28. 2. 2020

Italské tiramisu

tiramisu.jpg

INGREDIENCE:

1 kelímek Mascarpone

1 balíček cukrářských piškotů

3 ks žloutek

1 smetana ke šlehaní

100g cukr moučka

kakao

oslazené espresso

 

POSTUP:

1.Vyšleháme žloutek s cukrem do pěny, přidáme Mascarpone a zamícháme.

2.Zvlášť ušleháme sladkou šlehačku a smícháme dohromady.

3.Dno tácku vymažeme slabě krémem.

4.Piškoty namáčíme do silného espressa z obou stran velmi rychle, aby se nerozmočily.

5.Použijeme polovinu piškotů, které potřeme polovinou krému.

6.Postup opakujte, nahoře krém posypte hořkým kakaem.

7.Dáme vychladnout do lednice a podáváme.

Přeji dobrou chuť :)