Italské tiramisu
28. 2. 2020
Italské tiramisu
INGREDIENCE:
1 kelímek Mascarpone
1 balíček cukrářských piškotů
3 ks žloutek
1 smetana ke šlehaní
100g cukr moučka
kakao
oslazené espresso
POSTUP:
1.Vyšleháme žloutek s cukrem do pěny, přidáme Mascarpone a zamícháme.
2.Zvlášť ušleháme sladkou šlehačku a smícháme dohromady.
3.Dno tácku vymažeme slabě krémem.
4.Piškoty namáčíme do silného espressa z obou stran velmi rychle, aby se nerozmočily.
5.Použijeme polovinu piškotů, které potřeme polovinou krému.
6.Postup opakujte, nahoře krém posypte hořkým kakaem.
7.Dáme vychladnout do lednice a podáváme.
Přeji dobrou chuť :)